کارلوس (به انگلیسی: Carlos) که به نام کارلوس شغال (Carlos the Jackal) نیز شناخته میشود، یک فیلم/مینیسریال زندگینامهای فرانسوی-آلمانی است دربارهٔ زندگی کارلوس (ایلیچ رامیرز سانچز) تروریست ونزوئلایی که از اولین سری حملاتش در سال ۱۹۷۳ تا بازداشتش در ۱۹۹۴ را پوشش میدهد. نخستین بار بهصورت مینیسریال تلویزیونی سه قسمته در شبکهٔ پولی فرانسویِ کانال + بهروی آنتن رفت. در همان روز نسخهٔ کامل ۵۱/۲ ساعتهٔ آن که پیشتر در بخش مسابقهای جشنواره فیلم کن ۲۰۱۰ بهنمایش درآمدهبود هم منتشر شد.
شهرت اصلی کارلوس بهخاطر حمله به مقر اوپک در سال ۱۳۵۴ خورشیدی (۱۹۷۵ میلادی) است. وی به همراه سه چپگرای آلمانی و انیس نقاش و یک زن در صبح روز ۳۰ آذر سال ۱۳۵۴ به شکل خدمتکار به محل اجلاس در وین نفوذ کردند. آنها در میان جلسهٔ وزیران نفت، وارد سالن اجلاس شدند و ابتدا با اسلحه، مقامات را تهدید کردند و سپس در سالن مواد منفجره کار گذاشتند. آنها بیش از ۶۰ نفر را به گروگان گرفتند و دیپلماتها را به سه دستهٔ دوست، بیطرف و دشمن تقسیم کردند که دوستان شامل الجزایر، عراق و لیبی، گروه بیطرف: نیجریه، کویت، اکوادور، ونزوئلا، گابن و دشمنان شامل ایران، عربستان سعودی، امارات متحدهٔ عربی و قطر بودند.
کارلوس از دولت اتریش درخواست هواپیما کرد تا گروگانها را به هر جا خواست ببرد و از این کشور خواست بیانیهای دربارهٔ آرمان فلسطین هر دو ساعت از رادیو و تلویزیون اتریش پخش کند و گرنه ابتدا زکی یمانی و جمشید آموزگار را خواهد کشت و بعد سالن را منفجر خواهد کرد.
مقامات پس از چند ساعات مذاکرهٔ بیحاصل به خواستهٔ گروگانگیران تن دادند و تروریستها به همراه دریافت بین پنج تا پنجاه میلیون دلار آمریکا همراه با گروگانهایشان با اتوبوس به سمت فرودگاه و سپس با هواپیما به سمت الجزایر حرکت کردند. آنها در الجزایر برخی گروگانهای عرب را آزاد کردند و به سوی لیبی حرکت کردند. اما در لیبی هواپیمایی جهت حرکت به سمت عراق در اختیارشان قرار نگرفت و به ناچار پس از اینکه نتوانستند در تونس فرود بیایند مجدداً به الجزایر بازگشتند. تأثیر این حادثه چنان بود که اوپک تا ۲۵ سال اجلاسی در این حد و اندازه برگزار نکرد.
گزارشهای زیادی وجود دارد که معمر قذافی سلاح و بودجهٔ این عملیات را تأمین کرده بود.
گفته میشود آنها قصد داشتند آموزگار و یمانی را بکشند اما پس از اینکه به آنان اطمینان داده شد در صورت انجام این کار همهٔ گروگانگیران کشته خواهند شد، با دریافت پانزده میلیون پوند باج همهٔ گروگانها را آزاد کردند و خودشان هم گریختند.
همچنین پیشنهاد می شود تا مستند جنگ سرد را هم با کلیک بر روی اینجا مشاهده نمایید.
لینک کوتاه این صفحه: https://razfilm.ir/carlos
دیدگاهی ثبت نشده!!!